FESPA Global Print Expo 2019 Messe Münih’te Gerçekleşti [ 24 Mayıs 2019 ]


SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Avrupa’nın en geniş kapsamlı baskı ve endüstriyel reklam fuarı FESPA Global Print Expo 2019, 14-17 Mayıs tarihleri arasında Messe, Münih’te gerçekleşti.

50 yılı aşkın tecrübeye sahip uluslararası baskı ve endüstriyel reklam federasyonu FESPA, “Explosion of Possibilities” sloganıyla sektöre yeni bir bakış açısı kazandırmayı amaçladı. Fuarın interaktif, inovatif ve eğitici yönünü vurgulayan ve ziyaretçilerin yüksek katılım sağladığı Print Make Wear, World Wrap Masters, Printeriors, Trend Theatre gibi gelenekselleşmiş etkinliklerin yanı sıra, bu sene en çok dikkat çekenlerden biri FESPA’nın en yeni etkinliği, ziyaretçilerin renk yönetim uygulamalarını geliştirmeyi amaçlayan Colour L*A*B* oldu.

700’den fazla katılımcıyı ağırlayan FESPA Global Print Expo, aynı zamanda ARED 7. ve 8. Dönem Başkanı Halil Eligür’ün 2. Başkan Yardımcısı olduğu ESF’nin bünyesindeki European Sign Expo’yla eşzamanlı olarak gerçekleşti. Endüstriyel reklam ve görsel iletişim alanında faaliyet gösteren ziyaretçilerin oldukça ilgisini çeken ve 4 gün süren European Sign Expo’da en güncel uygulamalar ve inovasyonlar sergilendi.

FESPA Global Print Expo’ya ARED üyesi olan M&T, TMT, Ores Tanıtım Sistemleri San. ve Tic. Ltd. Şti, Remifol Folyo San.Tic. A.Ş., Serimak Serigrafi Malzemeleri Ltd. Şti, Turan Kimya San. ve Tic. A.Ş., Canapa Kağıtçılık Gıda ve Makine Dış Tic. Ltd. Şti. firmaların yanı sıra Zenit LED, Tekstil Box, Öz Emrpime ve Tekstil ve San. Tic. Ltd. Şti., Liteks, UES Makine Tekstil İnşaat Gıda San. Tic. Ltd. Şti., Eray Sublimation, Lustre Digital Inks, Çağdaş Kağıt Ambalaj San. ve Tic. Ltd. Şti., Asaş Alüminyum San. ve Tic. A.Ş ve Düzeyteks Tekstil Plastik Metal San. ve Tic. Ltd. Şti. olmak üzere toplamda 17 firma Türkiye’den katılım sağladı.

Nurseli Demir’in FESPA üye derneği ARED’i temsilen katıldığı Sekreterler Toplantısı’nda, toplamda 29 ülkenin üye derneği bir araya gelerek; derneklerin uzun vadeli devamlılık sağlamasında FESPA’nın nasıl bir rol üstlenebileceği hakkındaki fikirlerini paylaşırken, toplantının devamında ise genç kuşağın sektörde yer almasının önemi üzerinde duruldu. 13 Mayıs 2019’da gerçekleşen Sekreterler Toplantısı, FESPA CEO’su Neil Felton, FESPA Başkanı Christian Duyckaerts ve FESPA Yetkili Müdürü Sean Holt’ın soru-cevap söyleşisiyle son buldu.

FESPA Awards 2019

Bu yılki FESPA Awards 2019 kazananları, 15 Mayıs Çarşamba günü Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen FESPA’nın gelenekselleşmiş Gala Yemeği’nde açıklandı. Hindistan’dan katılan Lory adlı firmanın parfüm kutusu tasarımıyla birinci olduğu FESPA Awards 2019’un ikincisi İspanya’dan Expositor Sobre Abiplex olurken ve üçüncüsü ise Rusya’dan katılan Brandy Box adlı firma oldu.

FESPA Awards 2019 kazananları Almanya’nın Münih kentinde yapılan bir törenle ödüllerine kavuştu.

Colour L*A*B*

Ziyaretçilerin konferans oturumlarına katılabildiği ve Paul Sherfield, Laurel Brunner ve Paul Lindström’ün rehberliğinde bilgilendirici turlara katılabildiği FESPA’nın en yeni etkinliği Colour L*A*B*, baskıda renk yönetimi uygulamalarının iyileştirilmesine yardımcı olmak üzere ziyaretçilerin renk yönetimiyle ilgili baştan sona bir bakış açısı kazanmalarını hedefledi.

Print Make Wear

Print Make Wear alanında bir mikro-fabrika kurularak, tasarımdan son ürüne konfeksiyon üretimin tüm aşamaları sergilendi. Tasarlanan, baskı yapılan ve dikilen ürünlerin bir moda defilesinde olduğu gibi modeller üzerinde sergilendiği bu etkinlikte, ziyaretçiler üretim süreciyle ilgili her türlü soruyu alanında uzman kişilere sorabilme şansına erişti.

World Wrap Masters

Bölgesel World Wrap Masters kazananlarının bir araya geldiği araç kaplama yarışmasının Münih ayağında, hem Avrupa birincisi, hem de World Wrap Masters 2019’un Global Şampiyonu belirlendi. Araç kaplamacıların birbirleriyle rekabet içinde oldukları World Wrap Masters 2019’da, birinci olmanın yanı sıra, yarışmacıların bir diğer hedefi de uzmanlarla bir araya gelerek network alanı oluşturmak ve hünerlerini sergilemekti. World Wrap Masters 2019’da Global Şampiyon TM Wraps’ten Traian Moldovan oldu.

Printeriors

Baskı sektörünün kullanım alanlarının sergilendiği bir diğer etkinlik de Printeriors oldu. İç dizayn ve mimari sektöründe baskı kullanım alanlarının ve tekniklerinin sergilendiği etkinlik alanı, ziyaretçiler tarafından oldukça ilgi gördü.

FESPA Global Print Expo 2020, “Where colour comes alive” sloganıyla, 24-27 Mart 2020’de Madrid’de gerçekleşecek. Daha fazla bilgi için www.fespa2020.com ‘u ziyaret edebilirsiniz.