FESPA Awards 2025 Başvuruları Açıldı! [ 24 Temmuz 2024 ]


FESPA Awards 2025 Başvuruları Açıldı!

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

FESPA Awards 2025 Başvuruları Açıldı!


Dünya çapındaki baskı ve endüstriyel reklam sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olan FESPA Awards 2025 için başvurular açıldı. Bu yıl, FESPA Awards, yaratıcı, yenilikçi ve üstün kalitede işlere imza atan sektör profesyonellerini ve firmalarını ödüllendirmeye devam ediyor.


FESPA Awards Nedir?

FESPA Awards, baskı ve endüstriyel reklam sektöründe mükemmeliyetin ve yeniliğin teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen uluslararası bir ödül programıdır. Sektörün en iyilerini tanıyarak, yeni fikirlerin ve tekniklerin paylaşılmasını sağlar. Her yıl dünya genelinden yüzlerce başvuru alan FESPA Awards, sektörün en yaratıcı, yenilikçi, yetenekli ve etkileyici projelerini ödüllendirir.


FESPA Awards 2025 Kategorileri:

  1. Kağıt ve karton üzerine teşhir ve POP - FDSU, oluklu ve mağaza içi teşhirler dahil olmak üzere kağıt ve karton üzerine baskı

  2. Kağıt ve karton üzerine ambalaj

  3. Plastik üzerine teşhir ve POP - Plastik afişler ve arkadan aydınlatmalı film + lentiküler levha, esnek veya sert levhalar üzerine plastik baskı, vakumlu şekillendirme dahil olmak üzere her türlü plastik üzerine baskı

  4. Plastik ambalajlar

  5. Posterler - posterler, tek yaprak, çok yapraklı billboard ve diğer açıkhava reklam formatları

  6. Serigrafi ve Güzel Sanat reprodüksiyonları, kitaplar, broşürler.

  7. Çıkartmalar ve Basılı Etiketler - filo işaretleme, pencere vinili vb.

  8. Kaplama - Araçların (ticari, filo veya özel) ve diğer eşyaların (örneğin iç mekan kullanımı için eşyalar) kaplanması

  9. Yaratıcı Özel Efektler - Kağıt karton ve plastikler - ofset üzerine dijital olarak basılmış özel efekt serigrafisi, dijital veya serigrafi baskılı görseller ve diğer yenilikçi uygulamalar (örn. Termokromik, çiz ve kokla, karanlıkta parıldayan, sürterek çıkarılabilen ve parıldayan) 

  10. Tişörtler, giysiler ve diğer tekstiller üzerinde özel efekt - Nakış, inci ilaveleri, metal devreler vb. dahil olmak üzere tişörtler, giysiler ve diğer tekstiller üzerinde özel efekt.

  11. Baskılı giysiler - Serigrafi baskı, doğrudan giysiye baskı, transferler, önceden hazırlanmış giysiler üzerine boya süblimasyon baskısı

  12. Rulodan Ruloya Baskılı Tekstiller - Pigment, boya süblimasyon, asit, su bazlı baskı iç dekor, mobilya (örneğin flamalar, afişler, duvar halıları, perdeler, diğer tekstil ürünleri, çantalar, eşarplar, kravatlar vb.

  13. Cam, Seramik, Metal ve Ahşap Ürünler - Cam, seramik, metal ve ahşap ürünler (örneğin sofra takımları, fayanslar, camlar, ayna kavisli ve düz, doğrudan baskı, çıkartmalar, cam ve seramik, metal ve ahşap ürünler, işaretler ve nesneler

  14. Üç Boyutlu Ürünlere Doğrudan Baskı - Üç boyutlu ürünler, şişeler, kupalar, kayaklar, ambalajlar üzerine doğrudan baskı

  15. Baskısız Tabelalar - Kanal yazıları, neon tabelalar, tabela yazıları, aşındırma, gravür ve boyutsal tabelalar, akrilikler, baskısız viniller vb.

  16. Fonksiyonel Baskı - Beyaz eşya, otomotiv, kalıp içi tasarım, ön paneller, kadranlar, isim levhaları, işaretler, göstergeler vb. Baskılı elektronikler; baskılı devreler ve membran anahtarlar, hibrit devreler, RFID'ler, güneş pilleri

  17. Printeriors Ödülü - Kamusal alanlar (örn. Müzeler, Hastaneler vb.), Oteller ve Restoranlar, Etkinlikler ve Pop-Up Deneyimler, Ofisler ve İşyerleri ve Perakende

  18. Genç Yıldız - Ana ödül kategorilerinden ayrı olarak, Genç Yıldız Ödülü tüm kategorilerde işaretlenir ve iki alt kategoriye sahiptir; dijital veya serigrafi baskıda mesleki stajyer ve dijital veya serigrafi baskı için öğrenci tasarımı.


Başvurular:

Başvurular, 12 Aralık 2024 tarihine kadar FESPA Awards başvuru web sitesi www.fespaawards.com üzerinden kabul edilmektedir. Başvuru sürecinde projelerin detaylı açıklamaları, yüksek çözünürlüklü görselleri ve gerekli teknik bilgiler istenecektir. Başvurular, 6-9 Mayıs 2025 tarihlerinde Berlin’de gerçekleşecek olan FESPA Global Print Expo fuarında ziyaretçilere ilham verecek canlı ve yaratıcı bir sergiyle sergilenecektir.


Değerlendirme ve Ödül Töreni:

Başvurular, alanında uzman bir jüri tarafından değerlendirilecek ve kazananlar 6-9 Mayıs 2025 tarihlerinde Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenecek olan FESPA Global Print Expo sırasında açıklanacaktır. Ödül töreni, sektörden birçok profesyonelin katılımıyla gerçekleşecek ve kazanan projeler tüm dünyaya duyurulacaktır.


Neden Katılmalısınız?

Uluslararası tanınırlık: FESPA Awards kazananları, dünya genelinde sektör profesyonelleri tarafından tanınma fırsatı elde eder.

İnovasyonu teşvik: Ödüller, yenilikçi ve yaratıcı projeleri ön plana çıkararak sektördeki yeniliklerin yayılmasını teşvik eder.

Networking fırsatları: Ödül töreni, sektörün önde gelen isimleriyle tanışma ve işbirliği fırsatları sunar.