Endüstriyel Reklam ve Baskı Sektörünün Liderleri Bu Yıl da FESPA Eurasia’yı Tercih Ediyor [ 15 Ağustos 2024 ]


Endüstriyel Reklam ve Baskı Sektörünün Liderleri Bu Yıl da FESPA Eurasia’yı Tercih Ediyor

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞIN :

Avrasya bölgesinin en büyük ve en kapsamlı baskı ve endüstriyel reklam fuarı olan FESPA Eurasia’da geri sayım başladı. 11-14 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonellerini ağırlamaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl 11.000’den fazla ziyaretçiyle rekor kıran FESPA Eurasia, bu yıl da endüstriyel reklamcılıktan tekstil baskıya, serigrafiden geniş format baskıya kadar en son teknolojileri ve yenilikleri sergileyecek. Katılımcılar, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, ekonomik koşullar ne olursa olsun FESPA Eurasia’nın markalarını güçlendirmek ve sektördeki konumlarını korumak için kritik bir platform olduğu yönünde ortak görüş belirtiyor.

Endüstriyel reklam ve dijital baskı alanındaki tüm yeniliklerin bir arada sergilendiği Avrasya'nın en büyük fuarı FESPA Eurasia, bu yıl 11-14 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yıl boyunca heyecanla beklenen FESPA Eurasia, 'Dönüşümü Hızlandırın' sloganıyla bölgeyi 11. kez İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) İstanbul'da buluşturacak. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu önemli sektör buluşmasında fuara katılmanın önemine vurgu yapan katılımcılar, FESPA Eurasia’nın markalarını güçlendirmek ve sektördeki konumlarını korumak için kritik bir platform olduğu yönünde ortak görüş belirtiyor.

Nitelikli ziyaretçi kitlesiyle buluşma noktamız

Türkiye’de düzenlenmeye başladığı ilk yıldan beri FESPA Eurasia’yı tercih eden İstanbul Reklam’dan Şaban Beyler, “FESPA Eurasia’ya ilk yılından bu yana katıldık ve katılmaya devam edeceğiz. Bu yıl ziyaretçi sayısının daha yüksek olacağını düşünüyoruz. FESPA Eurasia’nın nitelikli ve satın almaya niyetli bir ziyaretçi profili var, bu da katılımcılar açısından büyük bir avantaj. Fuarın nitelikli ve doğrudan sektörle ilgili ziyaretçi kitlesi sayesinde ziyaretçilerimize daha fazla zaman ayırabiliyoruz, bu da ziyaretçilerimizle daha verimli görüşmeler yapmamıza olanak sağlıyor.” şeklinde görüşlerini bildirdi.

FESPA Eurasia’da sadece büyük şehirler değil, Anadolu’nun farklı illerinde de yeni müşteriler edindiklerini belirten MRT Dijital Genel Müdürü Mert Çiçek, “Bugüne kadar katıldığımız FESPA Eurasia fuarlarında yeni müşteriler ve Anadolu’da sık bir araya gelemediğimiz müşterilerimizle görüşme fırsatları bulduk. Fuar etkisi sadece dört gün içine sığdırılan satışlarla sınırlı değil, yıl içinde yaptığımız satışlarımızı destekleyerek büyümemize katkı sağladı. Fuar, yeni modellerimizi daha çok kişiye kısa zamanda tanıtmamızı sağlıyor.” dedi.

“ARED’in desteği bizim için en büyük güven kaynağı”

Türkiye'nin açıkhava ve endüstriyel reklam alanındaki en önde gelen sektör kuruluşu olarak ARED, FESPA Eurasia fuarının en önemli destekçisi olması katılımcılar nezdinde de büyük güven kaynağı sağlıyor. Bu yıl da hizmetlerini ziyaretçileriyle FESPA Eurasia furanıda buluşturmayı hedefleyen Sds Şirket Ortağı Altuğ Öztürk; “Sektörümüzün derneği ARED’i destekleyerek bu fuara katılmak başlı başına bir kazanımdır. Ürettiğimiz ürünler ve temsilcisi olduğumuz markaları sergileme fırsatını en iyi şekilde buluyoruz. Fuar, sektörümüzün gelişimine katkı sağlamak ve mevcut işbirliklerimizi en iyi şekilde ağırlamak için mükemmel bir platform sunuyor.” şeklinde konuştu.

“FESPA Eurasia adeta yurtdışına çıkış kapımız”

Her yıl sadece bölgenin değil aynı zamanda Avrupa ve Asya bölgesinden gelen yabancı ziyaretçilerin de buluşma noktası olan FESPA Eurasia, katılımcılara, global arenada sektör yeniliklerini tanıma fırsatının yanısıra yeni iş olanakları da sunuyor. Yazım Reklam’dan Muharrem Yıldırım, “FESPA Eurasia sayesinde komşu ülkelerden verimli ziyaretçi profili ve yeni iş bağlantıları kurduk. Sektör paydaşlarımızla bir araya gelmek ve kendimizi bir daha hatırlatmak, fuarın en önemli avantajlarından biridir. Fuar, ekonomik durgunluk dönemlerinde bile markamızı güçlendirmek ve sektördeki konumumuzu korumak için kritik bir platform sunuyor.” dedi. Deniz Dış Ticaret’tenİbrahim Demirseren ise “FESPA Eurasia fuarına katılımımız sayesinde yeni müşteri portföyleri oluşturduk ve mevcut müşterilerimizle olan ilişkilerimizi güçlendirdik. Fuarda kurduğumuz iş bağlantıları ve gerçekleştirdiğimiz görüşmeler iş hacmimizi artırmamızda büyük rol oynadı. Bu yılki FESPA Eurasia fuarından beklentimiz, ziyaretçi sayısının artması ve fuarın daha geniş bir kitleye ulaşmasıdır.” şeklinde konuştu.

23-26 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) 10'uncu kez düzenlenen FESPA Eurasia, 500'ün üzerinde markaya ev sahipliği yaptı ve 78 ülkeden uluslararası sektör profesyonelini ağırladı. FESPA Eurasia ile birlikte yerli üreticiler de yeni pazarlara girme fırsatı buldu. 2023 yılını 11.000'in üzerinde tekil ziyaretçi rekoruyla tamamlayan FESPA Eurasia, çok sayıda iş birliğine ev sahipliği yaparak sektöre 1,1 milyar Euro'luk ticaret hacmi sağladı.